Tjänster som en flyttfirma kan erbjuda dig

En flytt kan bero på många olika saker, det kan handla om ett ledsamt uppbrott eller förväntan för flytt till en ny bostad. Oavsett varför du flyttar kan du behöva hjälp med själva flytten och därför bör du anlita en flyttfirma som kan hjälpa dig utifrån dina önskemål och behov. Nedan kan du läsa om vilka tjänster som kan erbjudas före, under och efter en flytt för att du ska kunna få hjälpa med att utröna vad du behöver hjälp med. De kanske erbjuder tjänster som du inte ens visste fanns?

Före en flytt

En flyttfirma kan hjälpa dig under hela resans gång, både före, under och efter själva flytten. De kan hjälpa dig med att planera flytten, ge dig tips om vad du behöver tänka på, erbjuda dig att köpa packmaterial och flyttkartonger samt specialemballage för vissa ömtåliga saker om det skulle behövas. De kan också hjälpa till med att packa ner och/eller montera ner större möbler med flera flyttfirmor eller föremål som hänger på väggen. Detta är en smidig tjänst, speciellt om du kanske är lite ohändig så kan proffs hjälpa dig så att du inte förstår mer än nödvändigt.

Under en flytt

Under flytten sker givetvis transporten till den adress eller adresser som du vill ha bohaget transporterat till. De kan hjälpa till med att placera ut möbler och kartonger till de rum du vill ha dem och även packa upp dem om du så önskar.

En flyttfirma hjälper dig med att hantera stora, tunga och otympliga föremål och möbler som piano, kassaskåp, orgel eller vapenskåp så att du själv slipper tänka på hur du ska kunna få ut dessa ur och in i din nya bostad. De kan också hjälpa dig med att montera större möbler och TV, hänga upp tavlor, taklampor eller hyllor för att nämna några saker.

Detta är perfekt för dig som kanske vill spara tid, är lite mindre händig än andra eller har några fysiska problem som gör det svårt. Då slipper du också vara beroende en flyttfirma eller av vänner eller familj som annars behöver hjälpa dig med detta.

Efter en flytt

Efter att själva flytten är klar så finns det fortfarande ett par saker att göra. Flyttstädning är en sådan tjänst som en flyttfirma kan erbjuda. Även tjänster som transport till second hand-affärer eller återvinning kan erbjudas. Har du bohag som behöver magasinering finns det även flyttfirmor som kan erbjuda detta, eller åtminstone transportera föremålen dit de ska.