Är du i behov av städhjälp eller är du bara lat?

Det finns något uppfriskande med att städa, det kan faktiskt kännas som att det är bra för själen, jag vet inte om du har upplevt det någon gång, men det har jag. Efter en rejäl storstädning så kan jag känna mig lättare och till och med så att det är lättare att andas, jag fylls av energi och är glad hela dagen när jag strosar runt i mitt nystädade hem. Skall jag vara ärlig tror jag inte att det skulle kännas likadant om någon annan nyss hade städat. Jag hade säkerligen njutit av det men inte alls på samma sätt. Så i den här artikeln tänkte jag reda ut om det bara är lathet eller om det faktiskt finns ett behov av städhjälp (för dig).

Varför städar du inte själv?

Är frågan du bör ställa dig, först och främst. Vad är det som gör att du söker efter städhjälp? Är det för att du tycker städning är tråkigt? För att du har för mycket pengar och inte vet vad du skall göra med dem? Eller är det för att du faktiskt har viktigare saker för dig och inte hinner med att sköta städningen där hemma. Om det sista alternativet stämmer för dig så tror jag inte att lathet är något du lider av, har man väldigt mycket att göra så tenderar det snarare till ett motsatt problem. Att man överarbetar.

Städhjälp kan underlätta mycket

Har man en tendens att överarbeta så tänker man ofta att man hinner med allt och att det tar mindre tid än vad det faktiskt gör. Att städa kan vara en sådan sak, man tänker att det bara tar en kvart att städa upp, fast när man väl sätter igång märker man att det snarare tar en timma och man blir stressad och kommer sent till sitt nästa åtagande. Sådana små saker kan leda till att en hel dag blir stressfylld och att man inte når sina mål. Ofta har vi egentliga mål som ligger bakom de mål vi sätter upp, vi kanske tror att en viss summa pengar på kontot kommer att göra oss lyckliga – men i själva verket är det kanske känslan av att ha pengarna där man är ute efter. Hur som helst så kan städhjälp verkligen vara något som underlättar om man har en fullspäckad vardag.