Tips och andra saker som är bra att veta innan flytt 

Det kan kännas stressigt inför kommande flytt, speciellt om du inte har gjort upp en enklare plan på hur det ska gå till. Det finns många smarta ideér som du kan ta till dig för att göra flytten mycket smidigare, men framförallt roligare! Att flytta behöver inte alltid innebära stress och press. Till att börja med så kan du se flytten som ett tillfälle att se över alla dina saker och kläder och avgöra om du vill behålla allt eller inte, det är nämligen ett perfekt tillfälle att kunna rensa saker, du får du även mindre saker att flytta men du kanske också får en slant för det du inte vill ha eller behöver längre – anlita https://stockholmsflyttfirma.se/. 

Beroende på hur stort eller litet du bor så kommer flytten såklart ta olika lång tid. Det är dock väldigt bra att vara förberedd med mycket kartonger och andra förvaringsmöjligheter när det är dags att börja packa. Det bättre att ha en kartong för mycket än en kartong för lite. Det kan också vara värt att köpa kartonger som har lite bättre kvalité! Du slipper oroa dig för att kartongerna ska gå sönder och det är betydligt enklare att bära och hålla i dem. Ett annat bra tips för att hålla reda på vad som finns i respektive kartong, är att skriva på dem när du har packat klart. Badrumsartiklar, kök, inredning, och så vidare. Alla kablar och dylikt är bra ihopsamlade, du kan bunta ihop dem och märka dem så du vet exakt vart du har alla dina kablar. 

När du väl börjar packa så var noga med att packa det som är tyngst först, så att du inte lägger något lätt och tunt i botten, det kan då förstöras om du har otur. Var försiktig när du ska packa glas och andra ömtåliga saker. Tänk på att linda in det försiktigt, tidningspapper eller bubbelplast är alltid smart att använda sig av. Ett till tips som är bra att komma ihåg är att förbereda en liten låda som ska komma till användning snabbt, som du behöver första dagen du flyttar in. Till exempel ett glas, bestick, tallrik, hygienartiklar med mera. Det kan kännas jobbigt att behöva packa  upp allt exakt på en gång, därför kan det vara smidigt med ett litet komma igång-kit! 

Om du ska anlita en flyttfirma så är det bra om du kollar upp deras tillstånd, vissa firmor är inte legit. Speciellt om priset är ganska lågt. Du vill vara säker på att du har ett skriftligt avtal och att du har en garanti och försäkring på dina saker som ska med i flytten, händer något under flyttens gång så är allting försäkrat. Glöm inte heller att du kan utnyttja Rot och rut avdrag vid flytthjälp av en flyttfirma. Vad som ingår och vad som kan dras av kan skilja sig från firma till firma, var därför noga med att kolla upp detta med flyttfirman. 

Några andra saker som kan vara viktiga att komma ihåg är bland annat, att göra en andressändring så att du får din post till rätt ställe, behöver du ett nytt bredband och annan operatör för det nya stället du flyttat till? Du kanske också måste få ett nytt elavtal och vattenavtal. Ska du flytta tilll hus behöver du även ordna med sophämtning. Försäkra dig om att du vet allt du behöver veta angående den fastighet/hus du bor i.