Posted on

Olika metoder för ansiktsbehandling & hudterapeut

Både män och kvinnor kan besväras av det hår som växer både här och där på kroppen. Som kvinna kan det exempelvis kännas jobbigt med hårväxt i ansiktet eller om man har väldigt grova och mörka hårstrån på armar och ben. Det går dock att göra något åt saken, oavsett vilket hår man önskar bli av med. Vad sägs om brasiliansk vaxning eller laser?

Rakning

Dom flesta har nog hållit en rakhyvel någon gång i sitt vuxna liv. Fördelen med denna är att det går att komma åt i princip överallt och att det ger ett slätt och lent resultat. Till nackdelarna hör såklart att håret börjar växa ut efter bara någon dag och att det dessutom finns en risk för skärsår om man inte är försiktig.

Rakning är dock den vanligaste metoden för att bli av med oönskad hårväxt på ett snabbt, enkelt och billigt sätt.

Vaxning

Även vaxning är en bra metod för att bli av med oönskad hårväxt. En av fördelarna med vax är att det kan användas över hela kroppen och att det är relativt enkelt att använda själv – om man vill. Man kan också gå på salong för att vaxa olika delar av kroppen.

Vaxningstjänster som erbjuds på salong:

Vaxning av ben – Dom flesta salonger erbjuder vaxning av ben där man själv kan välja hos https://www.amytiz.se/ om hela eller bara halva benen ska vaxas. Med halva benen menas från knät och nedåt – där hårväxten är som rikligast hos dom flesta.

Bikinilinje – Precis som det låter avlägsnas håret som växer vid bikinilinjen. En snabb och enkel åtgärd som är populär främst bland kvinnor.

Brasiliansk vaxning – En brasiliansk vaxning är lite mer avancerad. Här gäller det kroppens mest intima delar. En brasiliansk vaxning bör man inte försöka sig på att göra hemma utan se till att besöka en salong istället.

Vaxning av armhålor – Håret under armarna kan även det avlägsnas med hjälp av vax, även detta är en snabb och ganska enkel åtgärd som ger hårfritt i ca 2-3 veckor.

Vaxning i ansikte – Fjun på överläppen eller hakan? Många skönhetssalonger erbjuder vaxning av ansikte för kvinnor. Man vaxar inte hela ansiktet utan endast områden där det besvärliga håret finns.

Laser

En metod som skiljer sig mycket från dom andra är att ta bort oönskad hårväxt med laser. Detta görs på en skönhetsklinik och är en åtgärd som kräver flera besök. Hur många gånger det krävs beror både på vilken hårkvalitet man har men också vilket pigment man har i huden. Mörkt hår på ljus hår är det som ger bäst resultat och man får alltid veta mer om behandlingen vid en första konsultation.

Laser kan användas på många områden, alltifrån bikinilinje till ansikte. Vill man däremot ha hårfritt kring sina ännu mer intima delar är brasiliansk vaxning eller rakning att föredra.

Epilering

Att använda sig av en epilator påminner lite om att vaxa – man rycker upp håret tillsammans med roten men istället för remsor används en liten maskin. Detta kan man göra själv hemma och funkar bra på ben och i armhålor men många upplever det som smärtsamt och nästintill plågsamt.