Posted on

Hur du gör för att inte bli blåst när du bokar flyttfirma

Flyttbranschen är en härlig bransch, men om man är alldeles för blåögd så kan man lätt hamna i klistret när man letar flyttfirma. Det är många som tar tillvara på möjligheten att driva ett halv-illegalt företag, göra en bunt snabba pengar och sedan lämna branschen eller starta upp en ny firma när deras har fått tillräckligt dålig kritik och blivit anmäld tillräckligt många gånger. Det är svårt att sätta stopp för det här problemet eftersom gärningsmännen registrerar med nya namn (eller inte registrerar sitt företag alls!).

Var noga med att din flyttfirma har F-skattsedel och är etablerade

Om din flyttfirma säger att dem är nya inom branschen och inte fått sin skattsedel än bör du verkligen vara på din vakt, vill de ha kontant betalning? Ja då borde du garanterat söka dig någon annanstans. Dessa är två riktigt starka varningssignaler för att flyttfirman du har kontakt med arbetar illegalt, och det kan även innebär att de inte har något emot att blåsa dig rejält. Leta hellre vidare!

Bra flyttfirmor har ofta bra kundbemötande och bra hemsidor

En bra flyttfirma kommer du känna igen ganska enkelt när du väl har hittat en, och det är inte svårt – så att boka en flyttfirma som verkligen verkar vara illegal är riktigt dumt. Att hitta en grym väletablerad flyttfirma med rekorderliga priser gör du på några minuter på Google, ta med flyttfirmor i stockholm, så fall inte för frestelsen att spara ett par tusen genom att riskera hela ditt flyttlass. En etablerad flyttfirma har försäkring och du kan vara säker på att dem dyker upp i tid, förstår vad du menar med dina önskemål osv.

Använd vanligt folkvett

Ofta får man en känsla med en gång när man interagerar med ett företag, om dem är bra eller dåliga – vad deras intention med verksamheten är, men ofta så lyssnar man inte på den här magkänslan. Man har vant sig vid att ignorera en dålig magkänsla och istället gå igenom med dåliga val. Det är ett större ämne än vad vi kan täcka i den här artikeln så låt oss hålla oss till flyttfirmor och liknande. Lita på din magkänsla, om din flyttfirma inte förstår dig – hitta en annan, det kryllar av dem där ute och hälften är bra!